Wiener Tour Molund 2023

Lørdag 2. september var TOSK-medlemmene invitert til den tradisjonelle sen-sommerturen til Molund gård, arrangert av vår formann Anders.

Vi bestemte oss for å møte opp utenbys (på grunn av Trondheim maraton) på YX Skovgård og kjøre sammen derfra. Medlemmer tilstede: Per Harald, Pål G, Asbjørn, Ralph, Stig og Jesper, Daniel, Jørn, Reidar og Eldri. Fra Skovgård la vi av gårde langs kystveien til Hommelvik, og møtte Martin underveis.

Til tross for at det var et lite snev av høst i lufta, skinte solen, og veien til Molund opp fra Hommelvik var svingete og morsom. Alt gikk veldig bra helt frem til vi nesten var på reisemålet. Bare 200m fra Molund bestemte Jørns rat-Lambretta, at nok var nok. Heldigvis var Asbjørn på plass (med et langt taustykke) og tauet Jørn og scooteren hans de siste meterne til Molund.

Vår gode vert Anders stod ved oppkjørselen for å vinke oss inn, og hadde tilberedt en stor gryte med wienerpølser med lomper, tilbehør og drikke. Etter at hjelmer og jakker ble forkastet ble oppmerksomheten rettet mot Jørns Lambretta. Din gjennomsnittlige scooter-entusiast liker ingenting bedre enn å prøve å diagnostisere en venns sykelige maskin, og Jørns scooter ble snart omringet av en gruppe nysgjerrige og ivrige mekanikere.

Før spising benyttet Martin anledningen til å komme med en overraskelse til TOSKs formann. Anders ble overrakt den aller første TOSK ‘Medalje for Lang og Tro Tjeneste’, bestående av en meget attraktiv båndmedalje (en gjenbrukt Vespa clutch trykkplate), en innrammet diplom og et kort signert av TOSK-medlemmer. Etter presentasjonen (og en runde med fotografering) – var det tid for å spise.

Så fort vi hadde slått oss til ro for å spise, drikke og prate, hørtes en kjent lyd nærme seg – Bjarne på hans 50cc Vespa ankommer i rolig tempo – men akkurat i tide.

Etter et par timer, mett av pølser og prat (og oppmerksom av de samlende regnskyene), takket vi verten, tok på oss utstyret og kjørte tilbake mot Trondheim.

Tekst: Daniel Richards