Sesongåpning 2024

Søndag 12. mai var det offisiell TOSK-sesongstart og det var anledning til en rekke “førsteganger” for våre medlemmer, ikke minst da vi fikk selskap av et par nye scootere (gratulerer til Tom og Bjarne) som debuterte på klubbkjøring. Som lovet av de hyggelige folkene på yr.no begynte været varmt, men overskyet, men dette ga plass til klar himmel og strålende sol senere på ettermiddagen – noe som førte til at noen kastet forsiktighet (og ullundertøyet) etter hvert som temperaturen steg.

Vi startet som tradisjonen tilsier, øverst i Nordre Gate. Litt etter 11 satte 11 av de 12 medlemmene kursen mot Shell bilbyn for å fylle drivstoff, og etterlot tolvte mann Jørn mens han prøvde å diagnostisere problemet med sin nylakkert Lambretta. Ved å ta en pause i noen minutter for å fylle opp (og stramme opp det ene løse bakhjulet), fikk gruppen en kort stund sammen med Jørn, men måtte forlate ham strandet igjen da scooteren hans nektet å starte på nytt.

Derfra kjørte gruppen ut av byen sørover mot Klæbu langs Bratsbergvegen og droppet inn på et annet kjent TOSK-sted – Klæbu Sparebank – for oppstilling og bilder, pluss en god kopp termos-te til Morten. Mens vi var der, fikk vi selskap av et annet par veteraner – en strøken Mk.1 VW Golf, og (til betydelig større spenning) en Piaggo Ape og dens eier.

Vi vinket farvel til Stig og Gro her og fortsatte turen vestover. Veien tok oss gjennom Tanem, Heimdal, Ringvål og Spongdal på Hangerslettvegen og rundt Byneset før vi svingte av Bynesveien inn i Klemetsaune Kolonihage (aka Colin Nyhagen som vi kaller det i min familie etter en misforståelse) etter invitasjon fra TOSK-medlemmene Svein og Birgitta. De kloke var nøye med å skifte ned til første gir for å komme seg over den bratte stigningen oppover til parkeringsplassen. Jeg (som har ikke vært der før) gjorde ikke dette og måtte rulle forsiktig bakover i nøytral før jeg forsøkte bakken i riktig gir.

Ikke villig til å kaste inn håndkleet, Jørn hadde holdt ut med Lambrettaen sin og hadde rukket å kjøre til Klemetsaune fra andre retningen, og slappet allerede av med en kaffe da vi kom frem. Svein og Birgitta var på plass med kaffekopper og lune kanelboller, klar for at alle kunne slå seg ned og nyte sola.

Etter mye småprat og flere påfyll var det tid for alle til å dra sin vei, så vi takket Svein og Birgitta og satte kurs tilbake mot byen. Neste tur – CSR24 i Gjøvik!

På oppmøte: Jørn Adde, Anders Björlykke, Tom & Elisabeth Ek, Per Harald Grinde, Gro Anita Henriksen, Ralph Henriksen, Bjarne Moe, Stig Nilsen, Daniel Richards, Morten Sylvester, Pål Sørensen.

Tekst: Daniel Richards